امروزه و در زندگی های مدرن و شهری، مبلمان یکی از اجزای لازم و ضروری در دکوراسیون خانه محسوب می شود. همین موضوع باعث می شود مردم برای انتخاب مبلمان منزل خود وسواس و دقت بیشتری به خرج دهند. بنابراین هنگام خرید مبلمان باید اطلاعات کافی از نوع مبلمانی که مدنظرمان است داشته باشیم.
مثلا اینکه بدانیم دقیقا چه مدل مبلمانی مدنظرمان است، در کدام قسمت منزل قرار خواهد گرفت و چقدر فضا احتیاج داریم، رنگ آن را با توجه به دکوراسیون منزل تعیین کرده باشیم، میزان راحتی آن چقدر مدنظرمان است، هم چنین نوع پارچه و میزان بودجه و … در تعیین مدل مبلمان اثرگذارند.
نیازهای خود از خرید مبلمان را به دقت بررسی نمایید. حال چه بخواهید یک اتاق را مبلمان کنید و چه کل خانه را و یا تنها قصد خرید یک نیم ست را داشته باشید. در هر صورت باید تصمیم بگیرید که چه میخواهید و قرار است تا چه مدتی از آن استفاده کنید.
اندازه فضایی که قرار است مبلمان در آن چیده شود، یک نکته مهم در انتخاب مبلمان است. در طرح ریزی برای خرید مبلمان در سایز مناسب نکاتی نظیر: عرض راه پلهها، متراژ راهروها، و عرض درب ورودی را نیز در نظر بگیرید. بسیاری از خانههای نوساز دارای راهروهای عبوری کوچکی هستند، بنابراین بهتر است مبلمانی را تهیه کنید که به راحتی قابل حمل و نقل باشد. در مورد سایز مبلمان هیچ موقع این مطلب را فراموش نکنید که ممکن است روزی بخواهید از خانه فعلی خود اسباب کشی کنید.
اول بودجه خود را تخمین بزنید و بعد ببینید که چه اندازه میتوانید هزینه کنید. شاید بخواهید برای خرید یک میز با کیفیت و مرغوب که قرار است برای چند سال از آن استفاده کنید هزینه بالاتری را پرداخت کنید. شاید هم در نظر داشته باشید میز جلو مبلی شما دارای کشوهایی برای نگه داری وسایل پذیرایی باشد که نهایت استفاده را از فضای اشغال شده برده باشید.
با نگاه کردن به مجلات و سایت ها و خانههایی که توسط افراد حرفه ای چیده شده اند، متوجه میشوید که چگونگی انتخاب مبلمان برای هر اتاق به چه نحوی است. شاید هم سلیقه خودتان با در نظرگرفتن تمامی موارد ذکر شده بهتر از هر شخص دیگری به یاریتان بیاید و با اندکی اطلاعات از نحوه چینش و ترکیب رنگ ها بهترین دکور را با مبلمان به منزلتان هدیه دهید.
دو نوع مبلمان اصلی وجود دارد: مبلمان روکش دار و مبلمان موردی. مبلمان روکش دار به آن دسته از مبلمانی اطلاق میشود که در آن یک پوشش نرم برای نشستن وجود دارد و در صورت نیاز در آن فنر میگذارند تا قابلیت ارتجاعی آن افزایش پیدا کند و سپس آنرا روکش میکنند، مانند مبلهای نشیمن و کاناپهها که دارای بالشتک هستند. مبلمان موردی هم به اسباب و اثاثیه ای اطلاق میشود که فاقد قسمت بالشتک دار هستند، مانند: میز، ویترین،کابینت و قفسه
هر یک از این دو نوع مبلمان میتوانند از اجناس مختلفی ساخته شوند که عموماً انواع چوبی و غیر چوبی آن در بازارهای ایران موجود میباشند. عمده محصولات مبله از چوب سخت (چوب جنگلی) یا چوب نرم ساخته میشوند.
جنس پارچههای رو مبلی، نوارهای دور دوزی، پدهای نشیمن، و فنرهای بکار رفته در مبلمان متفاوت است و در عین حال تعیین کننده میزان راحتی و سفتی مبل است. به این منظور از فنرهای ساده کویل، فنرهای دو سر مخروطی کویل، فنرهای زیگ زاگ، و مارپیچی که به وسیله یک نخ یا مفتول سیمی یا گیره بهم متصل شده اند استفاده میشود.
داخل آن هم با پارچه، پلی استر، و پلی اورتان پر میشود. معمولاً رنج استفاده از اورتان به دلیل دوام و مقاوت بالا، وزن کم، و برخورداری از خاصیت ضد بیدی بیش از سایر موارد مشابه است. هر چند کیفیت فومهای به کار گرفته شده با یکدیگر تفاوتهای بسیار زیادی دارد، بهترین آنها فومهای متراکمتر هستند که میزان اورتان موجود در آنها بالاست.